miércoles, 1 de febrero de 2017


El tercer dia de pràctiques

En primer lloc, voldria dir que escriuré en un to actual, seguint la normativa perquè, així, no perd tant de temps.

Avui he tornat a Més enllà del mur. Generalment, tres de les quatre classes que hem assistit estaven fent exercicis d’avaluació, és a dir, aquells que serveixen per preparar un examen. En l’altre curs, concretament el d’FP, han treballat en la seua aula de sempre on han seguit les explicacions del comandant.

Una de les hores que el nostre comandant tenia era la lliure, aleshores ens n’hem anat a la sala dels comandnats. Allí ens ha començat a explicar el perfils dels jóvens rebels que tenia i com d’important era per a ell les pautes de treball. És a dir, era important un seguiment en el treball per part dels jóvens rebels, i per això calia que portaren les coses al dia.

El que més m’havia cridat l’atenció és que n’hi havia molts de procedència forastera (d’entre fa un any, dos i tres) i molts aprofitaven aquest estat per demanar l’exempció de l’assignatura que el comandant impartia i, en cas que no pogueren demanar-la (perquè ja feia tres anys que hi eren, per exemple), sol·licitaven una adaptació curricular significativa (desnivell curricular en dos cursos), malgrat les conseqüències que podia tenir això (no obtenció del graduat).

Això em crida l’atenció: hi ha un percentatge alt de nouvinguts que o bé estan exempts o bé tenen una adaptació curricular. Jo em pregunte, com es possible que això passe en la matèria de llengua del comandant (una matèria troncal i important en la nostra zona)  i no passe, per exemple, en una matèria d’una llengua estrangera? Jo confie en la capacitat lingüística dels nouvinguts, sé que poden, per això crec que no caldria aquest percentatge tant alt d’exempts, llevat de dos casos particulars que ja ens l’ha explicat. Trobe que és un tema que caldria revisar.

Finalment, hi ha hagut una reunió amb més comandants de la Guàrdia de la nit on han comentat temes relacionats amb el centre del qual no parlaré.

No hay comentarios:

Publicar un comentario