lunes, 30 de enero de 2017


Avui comença lo Joc de trons
Lo primer jorn del període conegut com ‘Les pràctiques’.


Sóc un jove explorador que pertany a l’orde ‘Guàrdia de la nit’ la missió del qual és observar o actuar en los indrets escolars. Em dirigesc a un indret específic: Més enllà del mur, unes terres qui per mi són desconegudes e salvatges. Allà, ja hi ha altres companys de la dita orde, que tenen lo deure d’obsequiar coneixements i conductes a los jóvens rebels que aprenen, ço vol dir, que ja actuen. Jo, per ara, observaré. Aquesta és ma missió assignada. Més endavant actuaré en lo dit centre. D’altra banda, jo esper no trobar-m’hi ab cells que són coneguts com los ‘Caminants Blancs’. Aquests són éssers malèfics que provenen de dos bàndols: de los jóvens rebels e de la mateixa orde ‘Guàrdia de la nit’. Los ‘Caminants Blancs’ són éssers malignes perquè les normes e la funció de la ‘Guàrdia de la nit’ no són tengudes en compte i, de vegades, menyspreades. Per tant, prec a Nostre Sènyer que no n’hi hagen o que lluny sien. Perquè em veuré obligat a fer servir lo foc valiri.

Encara era enjorn. Estava a les portes del Mur, quan de sobte tres companyes més de la ‘Guàrdia de la nit’ foren vengudes. Tenien la mateixa funció: observar. Més tard, actuarien. Els quatre exploradors entràrem, e ja érem a Més enllà del mur. Era un lloc més bé tranquil, lluny d’aqueixa imatge salvatge que tenia en ment ans d’entrar-hi. Ens esperàrem allí. Poc després se’ns apropà un company de la ‘Guàrdia de la nit’ que actuava mur endins. Tenia lo càrrec de comandant de la dita orde i feia anys que treballava ab los jóvens rebels. Ens portà a un emplaçament on ens contà lo funcionament del lloc. Ell, monsenyor To, junt ab un altre comandant, monsenyor Co, ens guiarien ab l’exploració.  

Jo, junt ab una altra companya An, ens n’anàrem ab lo comandant Co a una classe, cella de Formació Bàsica. Ço és que començàvem ab la missió. Havíem d’observar comportaments, actituds, reaccions tant de los joves rebels com de nostre comandant. Aqueix jorn estaven realitzant un control per avaluar llurs coneixements. Jo e ma companya An comentàvem e anotàvem ço que veiem, així que restarà gravat en nostres respectius quaderns. Per sort, aquests jóvens rebels estigueren tranquils. En acabant, ens dirigírem ab el comandant a la segona classe, cella de quart A. Allà, los rebels estaven més revolucionats. Alguns xerraven e altres no prestaven atenció al comandant. Per sort, n’hi havia que sí seguien llurs instruccions. Lo curs estava preparant-se per a un futur control de coneixement. Després d’aquesta hora, ens n’anàrem ab l’oficial, car tenia la sua hora de guàrdia. Llavors, ell aprofità per explicar-nos més detalls sobre lo centre e los cursos. En acabar l’hora, ens en sortírem del mur per anar-nos-en a les nostres llars i reflexionar sobre lo primer contacte experimentat en Més enllà del mur.

Fins ací lo primer jorn del període conegut com ‘Les pràctiques’ ha estat superat.

1 comentario:

  1. Amor és mar tribulada d'ondes e de vents, qui no ha port ni ribatge. Pereix l'amic en la mar, e en son perill pereixen sos turments e neixen sos complimens.

    No sé si podràs aguantar tot un blog amb el to medievalístic.

    Pensa que has de detectar temes educatius interessants...

    ResponderEliminar